A termék kizárólag ehető részeket tartalmaz, bár egyes darabok keményebbek lehetnek, mint mások, így a kívánt állagot és textúrát a preferenciádhoz és felhasználáshoz függően választhatod ki. A másik ok, amiért a teljes banánvirágot választottuk az, hogy a különböző részek különböző típusú és arányú tápanyagokat tartalmaznak- így lesz teljes értékű. A közepén van egyfajta porzó is, amely összetartja a virágot, amely szintén ehető. Ez egy csontra hasonlít, amelyet főzés vagy tálalás közben eltávolíthatunk ha szükséges, mivel nem puhul meg annyira. Srí Lankán a banánvirágot "kesel muwa"-nak hívják, így ha rákeresel, sok izgalmas receptet vagy főzési módot találsz az interneten. Próbáld ki a bio jackfruitot is!
"Alacsony cukortartalmú és telített zsírtól mentes- hajrá, növényi hús, hajrá!"