Kérdése van? Hívjon minket! +36306368893

Acélvágott zab

Acélvágott zab
Acélvágott zab
Acélvágott zab
Acélvágott zab
Rostban gazdag, gondosan válogatott teljes kiőrlésű zab. Lapos hengerelés helyett a szemeket megpároljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az acélvágás sűrűbb és teltebb zabkását ad, amely ugyanolyan jó egész nap, melegen vagy hidegen is. Áztasd be a zabot éjszakára és igazítsd a főzési időt a kívánt állaghoz - minél hosszabb ideig fő, annál lágyabb a kása. A még krémesebb állag elérése érdekében víz helyett tetszőleges tejben forrald fel. Zabkása, amely egész napos lendületet ad!
USP
  • 100% acélvágott
  • Magas rosttartalmú
  • 100% teljes kiőrlésű
Tömeg
750 gramm
Ikonok
Márka
Renée Voltaire
Nincs raktáron
Részletek

Különböző méretű zabok léteznek, az általunk választott egy kicsit nagyobb, ezért kicsit hosszabb főzési időre van szüksége, aminek hossza attól is függ, hogy beáztattad-e előző este, vagy sem. Íme három fő elkészítési mód (1 dl zab kb. 2 adagot tesz ki):   Áztasd be éjszakára, majd reggel főzd meg: Áztass be 1 dl zabot egy lábas vízbe előző este. Másnap reggel öntsd le róla a vizet, és adj hozzá kb. 3,0 dl új vizet egy csipet sóval együtt. Forrald fel, és főzd körülbelül 8-10 percig. Főzés közben kevergesd, adj még hozzá vizet ha kevésbé sűrű zabkását szeretnél készíteni.   Áztatás nélküli főzés: Tegyél 1 dl zabot egy lábasba kb. 4,5 dl vízzel és egy csipet sóval, forrald fel, és főzd kb. 20 percig. Főzés közben kevergesd, adj még hozzá vizet ha kevésbé sűrű zabkását szeretnél készíteni. Ha kész, hagyjuk a zabkását fedő alatt kb. 5 percig állni (duzzadni).   Előző este főzd meg, és hagyd egy éjszakán át állni: Tegyél 1 dl zabot egy lábasba kb. 3,5 dl vízzel és egy csipet sóval. Forrald fel, és főzd kb. 2 percig. Hagyd a zabkását fedő alatt egy éjszakán át állni (duzzadni). Másnap reggel melegítsd fel egy kevés vízzel.   Ha krémesebb állagú kását szeretnél, víz helyett bármilyen tejben készítsd el, vagy vegyítsd fele tej, fele víz arányban. Ha túl kevésnek ítéled, főzés közben nyugodtan adj hozzá még folyadékot. Ha hagyod állni, a zabkása magába szívja a felesleges vizet/tejet. A zabkását több napig tárolhatod a hűtőszekrényben, és egy kevés vízzel / tejjel bármikor felmelegítheted. Ne feledkezz meg a só hozzáadásáról - kihozza a zabkása karakteres ízét!


"Acélvágott zab - nagyobb szemű és teljesebb zabkása!"
Adatok
Származási hely
Egyesült Királyság
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Tömeg
750 g/tasak
Összetevők
Zabpehely (acélvágott).
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1543 kJ / 367 kcal Zsír 8.4 g, amelyből telített zsírsavak 1.3 g Szénhidrát 56 g amelyből cukrok 1.0 g Rost 9.1 g Fehérje 12 g Só 0.02 g Zink 2.1 mg Mangan 3.4 mg
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek